El carácter sagrado de los poderes de la Iglesia (Ius Canonicum, 2018)
Postquam breviter oppositionem inter sic dictam «Ecclesiam iuris» et «Ecclesiam charitatis» refert, auctor ad suum thema revertit scilicet, potestates sacras Ecclesiae et charismata. Ratio operis sic evolvitur: 1) Conceptio Ecclesiae. ut sacramentalis Coinmunitas, quoad suum objectum semper adfuit. Novitas datur quoad nomen. Profunda significatio huius realitatis necnon analogia exsistens inter sacramentalitatem Christi et Ecclesiae examinatur. 2) Sub rubrica de potestatibus sacramentalibus hierarchicis ad conceptum - hierarchiae », ad structuram hierarchicam Ecclesiae ad potestates ordinis, jurisdictionis et magisterii ad earum originem sacramentalem necnon ad sensum «collationis canonicae». Sese refert. 3) Deinde potestates, quas sacramentales comunes vocat, propriae populi fidelis (sacerdotium commune), inferiores et submissae potestatibus Hierarchiae examinantur. 4) In fine de potestatibus extrasacramentalibus sive charismatibus loquitur. In hoc contextu sensus et significatio harum potestatum in Ecclesiae, earum origo et relationes cum Hierarchia examinantur