¿Se puede admitir la restitución «in integrum» en las causas matrimoniales? (Ius Canonicum, 2018)
Propositum habemus illustrandi quaestionem ali. quam lamentabili confusione adhuc mentionatam, scilicet num Tribunal Rotae Romanae applicaverit hoc remedium restitutionisin causis matrimonialibus. In variis articulis responsio dabatur affirmativa. Analysis vero multarum sententiarum rotalium inducit nos ad conclusionem negativam. Unam tantum sententiam invenimus in qua realiter applicatum est hoc remedium ad causa m matrimonialem. Confusio fuit qUibusdam credere admittendum esse hoc remedium solo facto illud repellendi rationibus generalibus, qUibus repelli possit in illis causis, quibus hoc institutum ”¢creatum fuerit. Maluissent quidam aspicere plane repulsum, nulla alia ratione attenta, nisi quod sit causa matrimonialis. Exponimus causas quae iustificant modum agendi sententiarum rotalium, non vera possumus dicere eas admittere hoc remedium in causis matrimonialibus.